Blog

Βασική ανάγκη για κάθε επιχείρηση το ηλεκτρονικό κατάστημα / e-shop
on NOV 20 2019, 16:45 P.M
  • DIGITAL MARKETING
  • E-COMMERCE
Σε μια αγορά όπως η Ελληνική η ύπαρξη ηλεκτρονικού καταστήματος ή ύπαρξη ιστοσελίδας για κάθε επιχείρηση είναι πλέον ζωτικής σημασίας.

Σκεφθείτε σε προσωπικό επίπεδο πόσες φορές έχετε ψάξει στο google για να βρείτε τα στοιχεία μια επιχείρησης; Πόσες φορές ψάξατε για να δείτε τι προϊόντα ή υπηρεσίες παρέχει κάποια επιχείρηση; Και τέλος πόσες φορές έχετε αγοράσει κάτι από ένα e-shop.

Είτε πρόκειται για ένα νέο startup είτε πρόκειται για μια παλαιά εταιρεία που θέλει να εισέλθει σε νέες αγορές, η ύπαρξη ενός online καταστήματος ή μιας ιστοσελίδας θα βοηθήσει στις πωλήσεις και στην μελλοντική τους επιτυχία.

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα φέρει την επιτυχία;

Η απάντηση στη παραπάνω ερώτηση είναι ξεκάθαρα όχι. Το ηλεκτρονικό κατάστημα σε συνδυασμό με την «καλή επιχειρηματική ιδέα», τα ισχυρά κεφάλαια, το ανεπτυγμένο δίκτυο συνεργατών και ασφαλώς το καλό προϊόν ή υπηρεσία που μπορεί να παραγάγει μια επιχείρηση, όσο μεγάλο ή μικρό κι αν είναι το μέγεθος μιας αγοράς είναι το εργαλείο που θα κάνει την επιχείρηση να πετύχει και να “φτάσει” τα προϊόντα της σε νέους πελάτες.

Δεν αρκεί απλά για μια επιχείρηση η ίδρυση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος έτσι ώστε να φτάσει τα προϊόντα της σε νέους πελάτες. Πρέπει το e-shop της να είναι σωστά φτιαγμένο αλλά και να προβάλετε σωστά μέσα από τα κανάλια διαφήμισης .

Διαφήμιση στα social media αλλά και offline

Θα πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά στο κομμάτι της προώθησης ιστοσελίδων, με τα social media, όπως το Facebook, το Instagram και το twitter να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με διαφημίσεις στο δίκτυο της Google. Παράλληλα, θα πρέπει να γίνουν δράσεις στο offline advertising, με διαφημίσεις σε έντυπα, στην τηλεόραση ή και στο ραδιόφωνο.

Κάνοντας τα παραπάνω θα μπορέσει η ιστοσελίδα σας να δουλέψει πραγματικά. Φυσικά δεν υπάρχει μόνο μια λύση στο τομέα τις διαφήμισης. Θα πρέπει να κάνετε πειράματα για το πια είναι η πιο σωστή και η καλύτερη διαφήμιση για το e-shop σας.

Η καλύτερη Στρατηγική για να δουλέψει το e-shop σας

Αυτό που πρέπει να σκεφθείτε και να έχετε σαν στρατηγική για να έχετε επιτυχία στο e-commerce είναι να σκεφτείτε σε προσωπικό επίπεδο την παρακάτω ερώτηση. Τι είναι αυτό που μας οδηγεί να αγαπήσουμε ένα προϊόν; Nα το εντάξουμε με τέτοιο τρόπο στην καθημερινότητά μας και να μας δημιουργήσει την ανάγκη να το αγοράζουμε συνέχεια;

Πάνω στις παραπάνω ερωτήσεις πρέπει να βασίσετε όλες τις διαφημιστικές προσπάθειες σας. Οι διαφημίσεις σας θα πρέπει να δημιουργούν αισθήματα βασισμένα στις παραπάνω ερωτήσεις.

Επικοινωνήστε με τους Πελάτες σας του e-shop σας.

Επικοινωνήστε με τους πελάτες σας και δημιουργήστε τους αίσθημα ασφάλειας. Οι πελάτες θέλουν να γνωρίζουν για το προϊόν που αγοράζουν, το ίδιο και για την εταιρεία που τους το προμηθεύει. Όσο περισσότερο σε γνωρίσει ο κόσμος τόσο περισσότερο θα σε εμπιστευθεί, και ο κόσμος αγοράζει από κάποιον που πραγματικά εμπιστεύεται. Το να χτίσεις την αξιοπιστία σου στο κοινό που απευθύνεσαι μπορεί να σε οδηγήσει στην κορυφή το online shop σου.

Φροντίστε να δημιουργήσετε ένα πολύ καλό after sales κομμάτι αλλά και μια βάση συχνών ερωτήσεων έτσι ώστε να απαντάτε άμεσα και με σαφήνεια στις ερωτήσεις των πελατών σας. Οι ερωτήσεις των πελατών σας μπορεί να έχουν να κάνουν όχι μόνο με τα προϊόντα που εμπορεύεστε αλλά και με την εξέλιξη της παραγγελία σας.

Σε μια έρευνα του Gensler brand που πραγματεύεται την επικοινωνία με το κοινό αναφέρεται πως το 94% των συμμετεχόντων απάντησε πως με χαρά θα προωθούσε ένα προϊόν στους γύρω του εάν το Brand επικοινωνούσε με τις ανάγκες του.

Χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορείς να οδηγήσεις την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας σου στο επόμενο επίπεδο. Δουλεύοντας για αυτό τον σκοπό και προλαμβάνοντας τις ανάγκες του κοινού σου θα μπορούσες να προσφέρεις λύσεις πριν καν συνειδητοποιήσουν ότι τις χρειάζονται.

Επιμονή στην συνέπεια και στην συνέχεια

Θα ψωνίζατε από κάποιον αναξιόπιστο; Φυσικά και όχι. Το θέμα μας είναι όμως πως αποκτάτε η αξιοπιστία;

Η απάντηση είναι μέρα με την μέρα. Κάνοντας τα πάντα για να έχουμε ευχαριστημένους τους πελάτες μας, με γρήγορες παραδώσεις των προϊόντων μας , δίνοντας λύσεις σε προβλήματα γρήγορα και με αποτελεσματικότητα και φυσικά τηρώντας τα λεγόμενα / γραφόμενα της ιστοσελίδας μας.

Φυσικά σημαντικό εκτός από την συνέπεια είναι και η συνέχεια. Είναι ακόμα πιο δύσκολο αυτή τη διαδικασία παραπάνω να την ακολουθούμε επί μήνες ή επί χρόνια. Για να σε εμπιστευτούν και να συνεχίσουν να πιστεύουν σε σένα και στο brand που πρεσβεύεις και αγαπάς θα πρέπει να τους αποδείξεις ότι αξίζεις την εμπιστοσύνη τους και ότι είσαι εκεί για αυτούς. Θα πρέπει να τηρείς της δεσμεύσεις του e-shop σου.

Συνήθεις τακτική που πλήττει την αξιοπιστία είναι το παράδειγμα για το εάν το περιεχόμενο και η φωτογραφία σου απέχουν χιλιόμετρα από την πραγματικότητα, είναι ένας λόγος για να μην σε εμπιστευθεί ξανά ο πελάτης.

Να φτιάξω e-shop για την επιχείρηση μου ή όχι;

Η απάντηση είναι φυσικά και να φτιάξετε ένα e-shop για την επιχείρηση σας αλλά να το λειτουργήσετε σωστά λες και έχετε ένα καινούριο μαγαζί. Με την αγάπη και την συνέπεια που θα δουλεύατε το καινούριο μαγαζί σας. Ένα e-shop δεν γίνεται να δουλέψει από μόνο του. Πρέπει κάποιος ή να δαπανήσει χρόνο ή χρήμα για το “τρέξει”.

Εάν δεν δώσετε τη προσοχή που πρέπει στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα τότε αυτό παρότι μπορεί να είναι όμορφο και γρήγορο σε ταχύτητα μπορεί να μην πουλάει λόγο έλλειψης ενασχόλησης μαζί του ή ακόμα χειρότερα να μην ικανοποιεί τους πελάτες σας από άποψη προϊόντος και εξυπηρέτησης.

Μην ξεχνάτε την προώθηση της ιστοσελίδας και του e-shop σας (seo) και πόσο σημαντική είναι για την επιτυχία του καθώς μέσω αυτής θα βλέπουν τα προϊόντα σας νέοι υποψήφιοι πελάτες.


Talk With Us
We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine